La Pippa i la mOn

La Pippa i la mOn

La Pippa em fa fer un regal preciós a l’acabar la sessió de contes a la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu.
Es va apropar i em va mostrar el seu catàleg d’aplaudiments.
– Quieres conocer el Aplauso chiquito? y este es mi aplauso de mariposa y este el aplauso de abrazo.

Sorpresa : ulls esbatanats i boca oberta .

La Pippa em va fer feliç!

I potser ella no ho sap encara però…El fet d’aplaudir és un acte completament espontani que ve de temps pretèrits. Els grecs i els romans ja aplaudien al teatre, als discursos, als concerts com a signe d’aprovació del fet que acabaven de presenciar. Que aquesta manifestació corporal és de caràcter instintiu és molt evident, des del moment que aplaudeixen els nadons i els mateixos ximpanzés quan estan contents o els agrada alguna cosa.
De la mateixa manera que a la vida hi ha mesura per a tot, entenc que a l’hora d’aplaudir també hi hauria d’haver nivells.
No sempre la totalitat de la manifestació cultural que acabem de veure ens plau, però aplaudim, de forma moderada, perquè reconeixem l’esforç o la feina, sovint ben feta, dels artistes.
Així doncs, aplaudint, demostrem el nivell d’acceptació que ens provoca el que acabem de veure. Si aplaudim molt, fort i de forma prolongada, donarem a entendre que l’espectacle ens ha agradat. Si aplaudim moderadament i durant una estona ajustada, donarem a entendre que l’espectacle ha estat correcte. Si aplaudim poc i poca estona, voldrà dir que la cosa ens ha agradat poc.

La Pippa tota remenuda és una gran inventora.
Qui sap si d’aquí uns anys, als teatres, concerts, sessions de contes… el públic aplaudirà chiquito per fer veure a l’artista que ha de seguir treballant o bé aplaudirà papallona quan l’espectacle l’ha fet volar i si hem aconseguit tocar la seva ànima ens regalaran un aplauso de abrazo.

Un pensament sobre “La Pippa i la mOn

  1. Esa niña,Pippa,ya trae en la sangre la sensibilidad del arte.El abuelo, o sea o yo,me gusto declamar,leer, si mucho leer, a la fecha me sigue gustando,la mama o sea Paty,desde pequeñita,ya hacia teatro en el kinder, y el papa o sea Carlos,todo un maestro.Y Ud maestra saquele provecho a esa estrellita,hermosa criatura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s